Vinstlista Musselfestens lotteri 5:e augusti 2017:

Sponsor

Vinst Lott
Grand Hotell Lysekil Övernattning för två Lila, nr 80
Gullmarstrand Övernattning för två Blå, nr 27
Strandflickorna Middag för två Rödprickig, nr 83
VANN Övernattning för två Rödprickig, nr 75

Munkedals Herrgård

Julbord för två

Grönrandig, nr 97

Kontakta Lennart Davidsson på tel. 0736 416519 eller med epost

lennart.davidsson@havetshus.se för överlämnande av lotterivinst.

 

 

 

 

 

Musselfest i Stadsparken i Lysekil lördagen 5:e augusti

MLogo150

Provsmak och försäljning

Lotterier med fina priser

Resturangtält med öl och vin och musselchampagne

 

 

 


 

  • 14:00 Musselfesten börjar. Mat och underhållning i Stadsparken
  • 16:45 Utdelning av Joel Haamers Musselpris 2017
  • 17:00 Prisutdelning lotterier
  • 17:30 Prisutdelning Musselloppet
  • 18:00 Stadsparkens allsångsfinal

Stor Musselfest för tolfte året i Lysekil

Den femte augusti är det dags igen för Musselfest i Stadsparken i Lysekil.
Precis som vid tidigare musselfester kommer besökarna kunna provsmaka olika musselanrättningar som lokala resturanger, fiskhandlare och producenter bjuder på.

 

Provsmakning har varit en mycket omtyckt inslag och flera tusen smakportioner brukar gå åt. Besökarna får ta del av pågående produktutveckling och då också naturligtvis gärna ha synpunkter på produkterna och komma med kritik och förslag.

Lokus Hotell kommer tillsammans med Musselakademien att tillaga ångade musslor i resturangtältet där öl, vin och musselchampange också serveras. Det skall också gå att köpa med sig färska musslor. Musselakademien säljer frysklampar och kylväskor så musslorna håller sig kylda ända hem.

I år kommer Musselakademien att återigen dela ut ett pris till minne av Joel Haamer, svensk musselpionjär, för femte gången. Joel hade en tydlig idé om att blåmusslorna var en outnyttjad resurs. Priset skall tilldelas en person, ett företag, eller en myndighet i Sverige som på ett innovativt sätt utvecklat andvändningen av blåmusslor, som födoämne eller musselodling som miljöåtgärd och klimatsmart livsmedel. Prisets uppgift är att uppmuntra och uppmärksamma alla som driver denna idé och vision vidare och framåt. Prisutdelningen äger rum ca kl. 16:45

Musselakademien har som målsättning ”att kvalitetsutveckla den svenska musslan som kulinarisk upplevelse samt utveckla musslans betydelse för besöksnäringen i Bohuslän. Helt enkelt att få fler att äta mer svenska musslor”

Musselakademiens arbete bygger helt på sponsorer och medlemmar, samt medlemmarnas ideella arbete och samarbete med olika företag.