Musselfest i Stadsparken i Lysekil lördagen 4:e augusti

MLogo150

13:00 Musselfesten börjar.

Mat och underhållning i Stadsparken där bland annat kändiskocken Tareq Taylor lagar en rätt med musslor och en med jätteräkor på scenen, samt däremellan signerar böcker.

17:00 Prisutdelning lotterier

17:30 Prisutdelning Musselloppet

18:00 Musikunderhållning med Magnus Bäcklund och SALT

22:00 Avslutning

 

 

 


 

Stor Musselfest i Lysekil


Den fjärde augusti är det dags igen för Musselfest i Stadsparken i Lysekil.
Precis som vid tidigare musselfester kan besökarna smaka på olika musselanrättningar som lokala restauranger, fiskhandlare och producenter serverar.

 

Café Kungsgatan serverar tillsammans med Musselakademien wokade musslor i ett restaurangtält där öl, vin och musselchampagne också finns att köpa. Där säljs också färska musslor från Scanfjord att köpa med sig hem. Det finns även kylväskor att köpa.

Nytt för i år är att flera matproducenter från Lokalproducerat i Väst presenterar sina produkter i Stadsparken. Bland annat finns musselsoppa, lammprodukter, honung, ost att provsmaka och handla. Vidare presenteras försöken att odla jätteräkor i Lysekil.

Den kände TV-kocken Tareq Taylor medverkar från scenen där han tillagar både musslor och jätteräkor.

Musselakademien har som målsättning ”att kvalitetsutveckla den svenska musslan som kulinarisk upplevelse samt utveckla musslans betydelse för besöksnäringen i Bohuslän. Helt enkelt att få fler att äta mer svenska musslor”


Musselakademiens arbete bygger helt på sponsorer och medlemmar, samt medlemmarnas ideella arbete och samarbete med olika företag.